House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • K-I-O-D-A
  • Thai Malay Expo Melaka 2016
  • The Most Scrumptious Delicious Kuih Keria Antaraba...
  • Bukan Kaki Kencing, Tapi Kaki Ngencess Lah
  • It's Your Day !
  • #FamVac at Pulau Besar, Melaka
  • Mee Bandung Muar (Second Try)
  • Eid Mubarak 2015
  • First and Last
  • #FamVac at Desaru Damai Beach Resort


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Hello Mee Besen !
    Sunday | 1 comments


    Well, kedai makan viral lah katakan. Memang beratur panjang babe! Mangsanya ; Aku & Tamara ler (sebenarnya volunteer haha). Ada kemungkinan sebab nama tempat ni kot :

    MEE BESEN ORIGINAL MELAKA 

     Sebelum lupa, hai semua ! Pekabau ? Haha lupa nak sapa uols~ Bila tengok dalam gambar kat atas tu, mesti curious kan nak tahu 'asal semua orang berkumpul kat luar kedai tu', 'ade kenduri kawen ke' and so on lah. And yup, ini lah dia Mee Besen Original kebanggaan orang Melaka ihiks! Kedai ni baru je viral tak silap aku. Masa kedai ni start popular, aku pun rasa nak menyinggah lah ngan kengkawan atau famili. Akhirnya, jengjengjengjeng terlaksana.

    Nak dikatakan tempat ni betul-betul kat tengah bandar, tak juga lah. Tapi, still orang mencari kedai ni (termasuk iols).  Masa aku beratur tu dalam pukul 630 petang. AGAK LAMA lah juga beratur kat luar kedai ni, tapi jangan risau, dorang ade sediakan kerusi. Masuk duduk order semua dalam kol 730 malam. Fuh! Masatu dah lega, dengan perut aku berorkestra lagi (perut lapar hewhew sbb x makan tghari lagi).


    Alamak, dalam gambar kat atas ni tak nampak pulak dia letak dalam besen. Huhu maaf, silap angle :P Kitorang order, Mee Soya Medium Size berharga RM 10. Fuh, memang puas hati! Paling in love dengan kuah hitam dia. Pedas sampai menangis haha. 


    Air aku order bese-bese je, tak mau amek yang premium yang bercoklat, sebab aku ni cepat muak. So, order lah Bandung Soda Float & Nestum Float (bae punya). Dua-dua air ni among yang murah i guess - RM 4.80. Kalau korang nak order yang pelik-pelik plus unik sikit, boleh cuba chocolate drinks diorang. Harga up sikit. Ihiks.


    Haaaaaaa, ni dia menu terhangat kita sudah sampai ! TALAM WESTERN *tepuk tangan siket* Ya tuhan, memang tak boleh dilupakan kesedapan makhluk ni. Rangup, bercheese, black pepper sauce yang tip top, memang superb. Berpinar mata. HAHAHA. Harga untuk hidangan ni RM 35, ada Spaghetti Carbonara, Chicken Chop, Cheezy Fries, Kentang Putar & Meatballs. Uolss should try weh :'D Tapi, malangnya, ada satu menu lagi i nak order, tapi HABIS. Laku keras nampaknyer. Menunya ialah MEATBALL MERECIK

    Bukan ni je yang ada kat Mee Besen Original ni tau, ada banyak lagi menu lain seperti :


    Credits to Mr Google

    Location and Page dia seperti di bawah :

    Location : No 17, Jalan PNDD 1, Pusat Niaga Durian Daun, Durian Daun Dalam, 75200 Melaka, Malaysia.
    Official FB PageMee Besen Original Melaka

    Hokeh, itu sahaja untuk post kali ini. Thankyou for reading, love you ! <3






    thesuperb,
    -nazatulnashya-