House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 boooochakk !
你好 | 안녕하세요
Hello, I'm Nazatul Nashya Ramli .
Owner of @choychapparels [IG shop]
Nothing is impossible, we can do it !
Xingmis, ExoL & fOOdz.
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Bukan Kaki Kencing, Tapi Kaki Ngencess Lah
  • It's Your Day !
  • #FamVac at Pulau Besar, Melaka
  • Resepi Mee Bandung Muar (Second Try)
  • Eid Mubarak 2015
  • Membawa Diri ke Melaka
  • First and Last
  • #FamVac at Desaru Damai Beach Resort
  • Felt Case Buatan Sendiri
  • Kuih Pocong Hijau


  • please? :3
    simple survey, just click below



    chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    The Most Scrumptious Delicious Kuih Keria Antarabangsa Pak Jalil
    Monday | 2 comments
    Assalamualaikum wbt dan selamat petang bloggers semua. 


    Haaaa apa yang menarik sangat tu sampai ramai orang beratur panjang-panjang ? Yeah, sudah tentu diorang tu semua beratur nak beli 'Kuih Keria Antarabangsa Pak Jalil' ! Apa yang special sangat kuih keria ni sampai orang semua macam zombie ? Kuih keria Pak Jalil ni padat dengan keledek & fully coated with Gula Melaka. Berkilau aje dari jauh bila tengok. Dan rasa dia pun takdalah manis sangat. Sedap & Rangup! Memang best. 


    Untuk 'sebiji' kuih keria tu (sebiji ke seketul ekh? haha) , harga dia 50 sen. Saiz nye besar jugalah dan macam aku dah bagitau sebelum ni, kuih keria ni penuh disaluti dengan Gula Melaka. Haaaaa, bayangkan...dah lah rangup pastu dihidangkan panas-panas lagi. Fuh ! Dan jugak selain kuih keria, ade juga Laksa Penang Limbongan & kuih-muih yang lain. Laksa Penang tu pulak aku tak cuba haha sebab tak minat (tak suka ekceli) ~


    Masa sibuk beratur panjang untuk tunggu turn aku, alangkah sedihnya......kuih keria HABIS ! Dah kena tunggu lagi 5-10 minit. Huwaaa. Sejam jugalah aku tunggu dengan cuaca panas berangin. Nak pitam rasanya, lama benau ! (Hi awak baju hitam tu :P)



    K, lepas lama menunggu, akhirnya kuih keria kembali ! Yay senyum lebar guwe. Aku beli RM20 , adalah dapat dalam 40 bijik. Puas makan uols~ Tapi, sekejap aje habis kuih keria sedulang tu. Fuh, laku keraaaaas ! Yang bagusnya kuih keria Pak Jalil ni rangup sampai ke malam. Maybe ni lah yang buatkan biji-biji comel ni fofular. Jadi, korang yang nak cuba Kuih Keria ni boleh lah drive ke Melaka. Location dia dekat Jalan Limbongan, betul-betul sebelah dengan Masjid. 

    Selamat mencuba 'Kuih Keria Antarabangsa Pak Jalil' !





    thesuperb,
    -nazatulnashya-

    Labels: , , , , , , , ,