House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Apa Boleh Buat Dengan Vaseline ?
  • Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!
  • Kad Raya Dari Nabila Medan !
  • Hadiah Rezeki #5 Dah Selamat Sampai !
  • Hadiah Rezeki #2 Dah Selamat Sampai :)
  • Freebies Picture *EDISI RAYA
  • Alhamdulillah :) Rezeki #5
  • Alhamdulillah :) Rezeki #4
  • Alhamdulillah :) Rezeki #3
  • Alhamdulillah :) Rezeki #2


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Kuih Pocong Hijau
    Monday | 0 comments

    Hi semua.
    Haiyaaa! Baca title seram sejuk tak? Haha, apetu kuih pocong hijau? Nama ni aku petik sukehati aku je. Haha saje gimik. So, inilah kuihnya. Kuih feveret aku <3


    KUIH GULUNG

    Pertama kali sejak aku lahir, nilah kuih tradisional first yang aku buat. Yay! Tepuk tangan. Punya lah excited nak buat kuih ni. Beli bahan-bahan kat Kipmart jap pagi tu. Boleh tahan lah ,senang jugak nak buat. Just, kulit dia je kena buat nipis sebab kalau tebal memang kompem tak sedap. Boo~

    So, mak aku ajar, nak kulit nipis, letak air lebih. Hahaha. Yelah, dia cair, jadi nipis. Tak gitu? Tapi, kuih aku buat not bad lah. Amboi, puji diri sendiri nampak? :P

    Resepi aku ikut RESEPI CIKGU ANI. Terima kasih banyak-banyak lah cikgu ya :D Cuma, kalau ikut resepi buat kulit kuih gulung ni, guna 2 biji telur, kalau aku, aku guna sebiji je. Takut nnti bau telur kuat sangat, aku lak yg geli nak makan nnti. Hihih.

    Kalau korang pun nak cuba buat KUIH POCONG HIJAU atau nama saintifik dia kuih ketayap, boleh lah ikut resepi Cikgu Ani :D Simple je buat dia. Korang buatlah bagi jiran-jiran ke. Buat minum petang pun best! Itu jelah, sekian.



    thesuperb,
    -nazatulnashya-