House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!
  • Kad Raya Dari Nabila Medan !
  • Hadiah Rezeki #5 Dah Selamat Sampai !
  • Hadiah Rezeki #2 Dah Selamat Sampai :)
  • Freebies Picture *EDISI RAYA
  • Alhamdulillah :) Rezeki #5
  • Alhamdulillah :) Rezeki #4
  • Alhamdulillah :) Rezeki #3
  • Alhamdulillah :) Rezeki #2
  • Tutorial : Open Link In New Tab untuk Blogskin/Cla...


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Apa Boleh Buat Dengan Vaseline ?
    Friday | 0 comments

    Salam Jumaat semua :) Lamanya tak update blog, 'beberapa tahun' maybe? Yg buruknya, semua benda nak edit-edit dah kekok nak guna :'( Dah dah, nanti aku belajar balik. So, nak tau ape yang korang boleh buat ngan Vaseline aka 'Petroleum Jelly' ? Lihat di bawah.


    Yezza, ni hah petroleum jell nyer. Huh, nama saintifik kenni ? Aku beli kat Watson dalam Tesco. Harga Rm3.90 kut. Murah je. Aku beli ni yang comel punya (50 gram). Banyak benda boleh bikin dengan ini Vaseline. Jom lah baca kat bawah ni hah ;)

    1) Nak lebatkan bijik mata. Eikk, bulu mata lah. Sapu-sapu sikit kat bulu mata korang yang berbulu tu sebelum tidur. Aku pun tengah sibuk buat hari-hari before tido.

    2) Siku buruk ? Lagi bagus sapukan Vaseline kat siku korang kalau nak kasi lembut. Kalau siku kering dan 'kehitaman' , amalkan selalu. Mungkin berkesan. Try pastu bagi testimoni kat aku. Huahuahua.

    3) Sebagai pelembap bibir. Bibir tu selalu kering je kan, elok sgt letak Vaseline ni. Takde rasa, macam best je pakai. 

    4) My abangs yg gergasi tu kata, boleh letak kat nadi Vaseline sebelum sembur perfume. Motif untuk buat bau perfume tu tahan lama. Semalam aku try, tak jadi pun. Ke perfume aku 'kua-kua' ?

    5) Sapu kat lutut korang yang hitam dan kering tu. Heeee tak menarik langsung. Hahahaha. Vaseline boleh buat lutut yg kering tu jadi lembab sikit. Tp tak boleh jamin boleh putihkan ~

    6) DIY lipbalm. Yesss, boleh buat lipbalm gunakan Vaseline ni. Ni hah tutorialnya <SINI>

    7) Sapa suka pakai gincu macam Cik Lang dlm citer Histeria ? Haaaa nak elak gincu merah bak darah perawan tu melekat kat gigi, sapukan sikit kat gigi korang. Nnti takdelah nak selpie gigi 'berdarah'.

    Orait, itu sahaja yang dapat aku share kat korang. Nak lebih lagi? Google-lah sendiri :P Sekian, terima kasih ! Datang lagi nnti.


    Note;
    Rasa-rasa nak buat GiveAway kali ke-2 lah. Sapa nak sponser? Hahahaha :')



    thesuperb,
    -nazatulnashya-