House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Alhamdulillah :) Rezeki #1
  • Pemenang First Giveaway by Nazatul Nashya
  • First Giveaway By Nazatul Nashya
  • Para Peserta First Giveaway by Nazatul Nashya
  • Kita - Forteen *Ost Sebenarnya Saya Isteri Dia !
  • Review Novel Super #1 : Suami Aku Ustaz
  • Tutorial : Link Hover Berpelangi
  • Tutorial Buang Word Verifications *Semua Template
  • Hadiah untuk First Giveaway by Nazatul Nashya
  • TAMAT ! Pencarian SPONSOR untuk GiveAway Akan Data...


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Review Novel Super #2 : Cinta Sambal Belacan
    Monday | 0 comments

    Assalamualaikum pembuka bicara. Salam Ramadhan dan salam Sejahtera kepada semua blogger :)


    Okay, today aku nak review novel Cinta Sambal Belacan. Actually, novel ni aku dapat sbg present birthday aku yang lepas. Kawan aku Farhana yg bagi ^^ Jom baca !

    TARIKH TERBIT :
    31 Jan 2013

    HARGA
    RM 22.90 sahaja.

    SINOPSIS 
    Pelbagai taktik yang dilakukan Tengku Azri untuk membuli Lily Athira yang telah diambil Puan Adila menjadi anak angkat apabila ibunya, Mak Esah meninggal dunia akibat darah tinggi. Bagi menguji kepandaian dan kecekapan gadis itu, Tengku Azri sanggup merujuk majalah resipi dan meminta gadis itu memasak menu pilihannya termasuklah membuat pelbagai jenis sambal belacan walaupun dia sendiri tidak pandai memakannya. Puan Adila yang sudah jatuh hati dengan gadis lepasan SPM itu berkeras mahukan gadis itu sebagai menantu. Tengku Azri yang memang tidak pernah melawan cakap mamanya menerima sahaja walaupun di sebalik itu ada perjanjian. Namun akhirnya perjanjian yang dibuat itu memakan diri. Dapatkah Tengku Azri memikatnya kembali?

    “Tok umi tu dari dulu dah sibuk nak jodohkan Lily dengan pak su, tapi mama tak layan kehendaknya sebab mama nak Lily jadi isteri Ayie. Tapi kalau Ayie rasa dia tak sesuai dengan selera Ayie, mama tak boleh nak paksa. Kalau Ayie pilih Azzah tu, eloklah lepas kahwin nanti Ayie tinggal dengan keluarga dia.” - Puan Adila

    Nampaknya gadis itu sudah pun melepasi tahap bulinya. Apa yang diarah semua dia tahu membuatnya. Apa lagi hendak dilakukan untuk menguji kepandaian dan kecekapan gadis itu? - Tengku Azri

    Sepanjang dia mengurus anak bujang Puan Adila, Tengku Azri diperhati hanya suka membulinya dengan kerja-kerja rumah. Kalau dibulinya aku setelah berkahwin nanti macam mana? - Lily Athira



    thesuperb,
    -nazatulnashya-