House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 boooochakk !
你好 | 안녕하세요
Hello, I'm Nazatul Nashya Ramli .
Owner of @choychapparels [IG shop]
Nothing is impossible, we can do it !
Xingmis, ExoL & fOOdz.
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Freebies : Background Random #1
  • Tutorial Header Berpusing dan Hilang *BLOGSKIN
  • Tutorial Letak Cbox *BLOGSKIN
  • SHARE : Nabila Medan: Mereka Artis , Mereka Blogge...
  • Tutorial Letak CCTV Dalam Blog *Blogskin
  • Tutorial Letak Greeting Di Setiap Post *BLOGSKIN
  • Freebies Greeting Image
  • Tutorial : Harga Blog Korang
  • Tutorial Cara Tukar Classic Template ke Template D...
  • Freebies : Cute Favicon for All Blogger


  • please? :3
    simple survey, just click below



    chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Tutorial : Ringankan Blog
    Sunday | 0 comments

    Selamat Petang :)
    Tutorial kali ni berkaitan dengan kelajuan blog korang untuk load sepenuhnya.
    Bagi yang ada masalah dengan blog seperti rasa nak pijak laptop/computer korang sebab lambat upload,
    relaks...KitKat kan ada :p
    Okay, serious. Tiada ubat yang tiada penawarnya. Chewah !
    Korang boleh atasinya dengan follow tutorial yang aku tunjukkan kat bawah ni.
    Sedia? 1-2-3 !

    First step :
    Second step :
    • Copy kod dibawah ini dan paste-kan sebelum/selepas kod </body> yang korang cari tadi.

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
    <script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
    <script type="text/javascript">
    jQuery(document).ready(function($){
    if (navigator.platform == "iPad") return;
    jQuery("img").lazyload({
    effect:"fadeIn",
    placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
    });
    });
    </script>
    Okay, siap pon ! *Tepuk tangan*

    Additional :)
    + Kalau kod </body> tak boleh, korang cuba cari kod </head> dan ikut step yang sama macam kat atas ni.


    thesuperb,
    -nazatulnashya-