House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Si Jagung
  • SHARE : Nabila Medan: Mereka Artis , Mereka Blogge...
  • Tutorial Letak CCTV Dalam Blog *Blogskin
  • Tutorial Letak Greeting Di Setiap Post *BLOGSKIN
  • Freebies Greeting Image
  • Tutorial : Harga Blog Korang
  • Tutorial Cara Tukar Classic Template ke Template D...
  • Freebies : Cute Favicon for All Blogger
  • Tutorial Tukar Favicon Blog
  • Salam Lebaran dari JOHOR !


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Tutorial Letak Cbox *BLOGSKIN
    Wednesday | 0 comments
    Selamat Petang semua . Hari ni aku ada buat tuto request daripada QueenN .


    aku tak tahu lah dia nak tuto letak Cbox untuk Blogskin or ape .
    so , aku buat tuto untuk blogskin je la ye .

    1) Pergi SINI . Sign up sekiranya korang takde lagi account Cbox . Okay , senang je sign up . Korang ikut langkah2 yg tertulis kt situ , okay ? 


    2) Pastu , korang akan nampak mcm kat bawah ni ;


    3) Korang pandai-pandai lah edit bentuk Cbox korang tu ye . Kalau tak tahu camne , boleh rujuk kat SINI

    4) Teruskan tengok langkah ni kalo korang dah siap dan puas hati dgn Cbox korang tu :) Okay , langkah ni pula untuk copy code Cbox dan nk masukkan ke dalam blog korang. Ikut step kat bawah ni ;


    5) Lepas dah siap step kat atas tu , ikut yg kat bawah nie pula tau :) 


    6) Dashboard > Template

    7) Korang pilih la tempat mana nak letak Cbox korang. Macam aku , aku letak kat sidebar . Cer tengok aku nyer . So, korang cari lah code sidebar korang and paste kan code Cbox korang tadi . Ok ? 

    8) Cuba korang preview dulu . Jadi tak ? Kalau jadi , save lah yer .

    Sorry lah kalau ade yang buat , tp tak jadi . 
    Sebab tuto ni mcm serabut sikit kan ? Okay :'(
    itu je untuk kali nie . 
    Ok , Assalamualaikum :)

    thesuperb,
    -nazatulnashya-